Како што беше најавено, Хонда (Honda) во Индонезија (Indonesia) ја одржа дигиталната премиера на својот нов автомобил наречен „Ен7Икс“ („N7X“), пишува „Автоблог“ („Autoblog“).

Поточно, Honda (Honda) „Ен7Икс“ („N7X“) официјално е сè уште концептно возило, но медиумите веќе наведуваат дека серискиот модел ќе пристигне за неколку месеци и нема многу да се разликува од овој концепт.

Photo: Honda

Тоа исто така значи дека серискиот „Ен7Икс“ („N7X“) ќе го замени сегашниот кросовер Би-Ар-Ви (BR-V) продаден во Азија (Asia).

Photo: Honda

Во секој случај, „Ен7Икс“ („N7X“) има препознатливи линии на Хонда (Honda).

Photo: Honda

Серискиот Honda (Honda) „Ен7Икс“ („N7X“) се очекува да доаѓа со 1,5-литарски бензински мотор, заедно со 6-степен мануелен или опционален автоматски менувач.


„B92“

„Dubai-Portal“