Станува збор за „Модел Ес Плед“ („Model S Plaid“), модифициран од компанијата „Кавиар Ројал Гифт“ („Caviar Royal Gift“), кој е украсен со 24-каратно злато.

Цената на овој автомобил е 299.999 долари.

The Caviar Model Excellence

Дизајнот се базира на моделот на „Тесла“,  „Ес Плед+“ („S Plaid+“), кој сè уште не е во продажба, и кој ќе стане автомобил на Тесла (Tesla) со најдобри перформанси во историјата на компанијата.

The Caviar Model Excellence

Овој модел ќе може забрза од 0 до 100 км на час за 1,9 секунди, ќе достигне максимална брзина од 322 км на час и ќе има максимален домет од 837 км.

The Caviar Model Excellence


„B92“

„Dubai-Portal“