Новиот извештај откри дека Pfizer може да предизвика Алцхајмерова болест и други состојби. Новиот шокантен извештај за вакцините КОВИД-19 откри дека вакцината против коронавирус на Pfizer може да има долгорочни здравствени ефекти кои претходно не биле откриени, вклучително и „АЛС, Алцхајмерова болест и други невролошки дегенеративни заболувања“.

 

„Тековните SARSCoV-2 вакцини базирани на РНК се одобрени во САД со наредба за итни случаи без долгорочно тестирање за безбедност на долг рок“, се вели во извештајот.

„Во овој труд, проценувана е вакцината Pfizer КОВИД-19 на можноста на индукција на болеста на приони кај примателите на вакцини. Според ЦДЦ, прионите-засновани болести се форма на невро-дегенеративно заболување, што значи дека вакцината Pfizer е потенцијално веројатно да предизвика долгорочно оштетување и негативни здравствени ефекти врз мозокот. Ова е од особена загриженост затоа што вакцината Pfizer mRNA е непроверен вид вакцина која генерира нови протеини и всушност може да се интегрира во човечкиот геном, се вели во извештајот на Националната медицинска библиотека. Со други зборови, дегенеративни состојби на мозокот може да се појават во која било точка од вашиот живот, по приемот на вакцината.