Уште еден пример за моќта на фармацевтската индустрија и ужасната корупција што го зафаќа здравствениот систем. Американското педијатриско здружение (ААП) препорача вакцината Фајзер како вакцина за деца на возраст од 12-17 години – и тогаш токму беше откриено дека Фајзер е најголемиот финансиер на таа асоцијација. Наместо да даде објаснување, здружението едноставно ги избриша тие информации од своите страници! AAP издаде препорака во која се наведува дека вакцината Pfizer е безбедна и ефикасна. Ова беше поткрепено со наводна студија на само 2.000 испитаници. Тие изјавија дека има несакани ефекти, но да, тие не се поврзани со вакцината. И за да го оправдаат вакцинирањето на децата, тие изјавија дека пандемијата влијае на менталното здравје на децата (иако всушност нема никаква врска со вирусот, туку со заклучувањето).

И, се разбира, тие вешто го прикриваат фактот дека ниту едно претходно здраво дете не починало од Ковид, т.е. дека смртноста на здрави деца од Ковид е 0,00% (затоа, вакцинацијата на здрави деца е целосно неоправдана)

Погледнете го документот овде.

Па, зошто се однесуваат така? Зошто ова опсесивно и неаргументирано туркање на вакцини? Аргументите секако постојат, и тие се финансиски. Фајзер е најголемиот финансиер на Американското здружение за педијатри, кое до неодамна беше објавено на нивната веб -страница. По издавањето на оваа „препорака“, луѓето се поврзаа со 1 + 1 и почнаа да ги нарекуваат имиња поради тоа.

И што направија тие? Тие едноставно ги избришаа тие информации од нивните страници! За среќа, постои архива на веб -страници, така што на оваа врска можете да видите што е напишано таму.

Američka Udruga Pedijatara preporučila Pfizerovo cjepivo - a pogodite tko im je najveći financijer 1

Зошто го одстранија тоа? Како Pfizer одеднаш исчезна од нивната страница и е нивниот најголем донатор? Денес, листата на донатори на нивната страница изгледа поинаку, Pfizer не е повеќе, но погледнете кој е тука: Merck, Sanofi, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline – сите производители на вакцини се тука, сите освен еден!

Američka Udruga Pedijatara preporučila Pfizerovo cjepivo - a pogodite tko im je najveći financijer 2

Тие не пишуваат донирани суми, но повеќето се во категоријата над 50.000 долари. Какви прекрасни филантропи! Гледајќи ја оваа листа, не мора да се биде „Баба Ванѓа“ за да се предвиди дека наскоро ќе бидат одобрени и препорачани други вакцини за деца. Ова е пример за најлоша корупција во медицината, бидејќи цената за тоа ќе ја платат децата. И бидете сигурни дека ситуацијата е иста во ЕУ, регулаторната агенција ЕМА ќе одобри вакцини за деца, разни докторски здруженија ќе ја препорачаат, а нашиот штаб во Македонија потоа ќе нареди, објаснувајќи дека и Германија го нарачала (ова е нивното најсилно оправдување во последниот пат). Недоволно платени новинари потоа ќе ги промовираат овие вакцини, исплашени родители ќе ги вакцинираат своите деца, а децата ќе бидат повредувани, како што беше случај секој пат досега. Запомнете, илјадници деца завршија со оштетување на мозокот во 2010 година од вакцината против свински грип.

Но, така функционираат работите, системот е навистина толку расипан и луѓето навистина не учат од грешките и лесно забораваат. А ние што се сеќаваме и кои сме информирани ќе нѐ наречат „теоретичари на заговор“, оние кои мислат дека „слушаат наука“, но всушност ги слушаат криминалците и нивните добро платени марионети. Токму нивните деца ќе страдаат најмногу, бидејќи ние некако ќе ги заштитиме нашите. Но, не се виновни нивните деца што имаат такви родители, и им треба помош, затоа споделете ги овие информации. Бидете сигурни, криминалци доаѓаат по нашите деца.

Извор:logicno