Како што објавивме порано во текстовите за влијанието врз здравјето, владиниот систем за известување за несакани настани од вакцини (ВАЕРС) сега наведува двојно повеќе смртни случаи после вакцинирањето против КОВИД-19 во последните 9 месеци од смртните случаи по СИТЕ вакцини во последните 30 години! Zataškavanja smrti od Covid-19 i nuspojava uzrokovanih cjepivima. Zviždači - medicinske sestre otkrivaju kako se na njih vrši pritisak kako VAERS-u ne bi prijavljivale smrtne slučajeve i nuspojave 1

Не само што овие податоци од владината база на податоци не се пренесуваат во корпоративните медиуми финансирани од фармацевтската индустрија, туку сега се појавуваат и медицински сестри и други работници од првите редови, тврдејќи дека многу малку смртни случаи и несакани ефекти од вакцините против КОВИД-19 на ВАЕРС поради огромниот притисок што доаѓа од застапниците за вакцинација.

Корпоративните медиуми ги цензурираат нивните гласови.

Еве видео извештај што го составивме за свиркачите – медицински сестри (вклучувајќи го и сведочењето на доктор -помошник) што објаснува колку е тешко некој да пријави несакани ефекти и смртни случаи од вакцината против КОВИД-19.

Значи колкавав е ВИСТИНСКИОТ број на оние кои се веќе мртви или имаат трајни проблеми благодарение на несаканите ефекти од вакцината против КОВИД-19?

Д -р Џесика Роуз неодамна направи експертска анализа на податоците на ВАЕРС и прашања за потценување. Д -р Џесика Роуз има диплома за применета математика и магистер по имунологија на Универзитетот Њуфаундленд Меморијал во Канада. Докторирала компјутерска биологија на Универзитетот Бар Илан, а потоа докторирала молекуларна биологија на Хебрејскиот универзитет во Ерусалим.

Ова е можеби најбрилијантната анализа на податоците на VAERS што сум ги видел досега. Д -р Роуз направи независна анализа на еден настан ВАЕРС, за кој ФДУ и ЦДЦ признаа дека е несакан ефект на тестирање пред инјектирање, анафилакса, а потоа погледна независни студии кои ја покажаа инциденцата на анафилакса за да се одреди вистинскиот процент, во споредба со она што е всушност пријавени во VAERS. Таа откри дека четириесет и еден пати премалку извештаи за анафилакса се пријавени во ВАЕРС. Земајќи ја таа променлива, а потоа примена на други настани, како што се смртни случаи, дојде до бројка од 150.000 смртни случаи.

Извор:logicno