Независната холандска парламентарна истражна комисија формирана во 2020 година има нови докази презентирани пред Меѓународниот кривичен суд во Хаг за штетноста од вакцинацијата против коронавирус. BPOC 2020 е комитет основан од граѓани и е целосно одделен од владата, бизнисот и политиката. Одборот е основан од Питер Кит и неговата ќерка Џејд Кит.

„Доаѓа од чувството за правда. Луѓето ја изгубија слободата без потреба.

Но, сѐ што вели владата е нашироко се објавува во медиумите. Едвај можете да најдете други информации “. Куит вели дека прима околу 600 до 700 е -пошта и 80 телефонски повици дневно од луѓе кои ја покажуваат истата загриженост за нетранспарентноста на владата. Според Куит, владата „не може да даде никакво научно објаснување“. Комитетот ја испита пропорционалноста на политиките и мерките во врска со „Ковид-19“, а исто така истражува дали владата го почитува законот. За таа цел, комитетот слуша експерти како што се лекари, научници, адвокати и професори кои се фокусираат на следното прашање: „Зошто воведени се ограничувачки мерки во нашата земја од 15 март 2020 година поради Ковид-19, дали овие мерки се ефикасни и дали мерките се воведени пропорционално со болеста предизвикана од вирусот САРС-КоВ-2? Интервјуата со експерти се јавни, снимени и емитувани. За информативните сесии се составува писмен извештај. Привремените извештаи и конечно конечниот извештај со наоди и заклучоци се составуваат и се презентираат до Претставничкиот дом и сите релевантни социјални тела, како што се грижата за младите, синдикатите и Националниот народен правобранител.

ПРАВО НА ПАРЛАМЕНТАРНА ИСТРАГА

Претставничкиот дом може самостојно да спроведува истражување за политиките и проектите и да го спроведе тоа истражување од страна на пратениците. За ова може да се користат неколку инструменти. Најефективната алатка е истражувањето базирано на Законот за парламентарна анкета. Од 2016 година, Претставничкиот дом исто така може да спроведе парламентарна истрага. Така, голем број мислења на експерти, доктори, виролози, математичари, економисти, но и претприемачи беа снимени без никакво уредување и се емитуваа во живо на Фејсбук, како што доликува на транспарентна парламентарна демократија.

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД НЕ СЕ БЕЗБЕДНИ

Експертите консултирани од BPOC2020 веруваат дека вакцините не се безбедни за употреба. Ова е очигледно и од извештаите добиени од Комитетот за известување за вакцинација. Од 8 октомври, 2.204 смртни случаи и 2.835 случаи на сериозни повреди откако вакцината против корона беше регистрирана на телефонската линија за несакани ефекти од вакцината. Владината база на податоци за несакани настани „Лареб“ одбива да ги обработи овие извештаи.

УПРАВУВАТА НА РУТТЕ НЕ САКА ДА ГИ ЗЕМЕ ВО ОБЗИР ИЗВЕСТУВАЊАТА

 Пријавени се случаи на сериозно оштетување на здравјето, леукемија кај млади луѓе, абортус, миокардитис и тромбоза со синдром на тромбоцитопенија. BPOC2020 е убеден дека холандската влада е свесна за смртните случаи и сериозните случаи на здравствена штета што се случиле и се случуваат секојдневно по вакцинацијата. Сепак, владата не сака да ги земе предвид извештаите. Ларебис молчеше и за истрагата за пријавите добиени во центарот. Ова беше причина Комитетот да ги достави сите докази за смртни случаи и тешки телесни повреди пријавени до Меѓународниот кривичен суд за истрага. BPOC2020, исто така, достави извештаи за интервју до МКС за нејзината посета на Министерството за здравство и посетата на Лареб. Сѐ уште не е јасно што ќе се случи со доказите.

Извор:logicno