Стотици илјади граѓани со месеци протестирааt во сите италијански градови, на плоштади и улици. Семејствата со деца, млади и стари, жени и студенти излегоа на улица, а во последните неколку недели, пред се работници. Од почетокот на пандемијата, поранешните средства за информирање на граѓаните се трансформирани во режимски средства за дезинформирање и манипулирање со граѓаните. На чело на овој комплексен апарат составен од таканаречени новинари, продадени души, најлош вид комплекси желни за моќ и пари, потоа неколку таканаречени виролози со сомнителни наставни програми, но со воспоставени врски со големи фармацевтски компании. На тој врв е најпознатиот бизнисмен, главниот претставник на банките и центарот на моќта на неолиберализмот. Нивната визија за човештвото е визија за еден голем мравјалник што треба да се контролира за да функционира целата и да произведе и донесе стоки и вредности.

За нив, на пример, сто илјади повеќе или помалку мравки немаат значење, а да не зборуваме за нивното здравје и психолошка состојба и нивната среќа. Зошто да инвестирате во изградба на болници? Зошто им се дозволува на оние лекари кои сериозно ја земаа Хипократовата заклетва да ги третираат луѓето? На почетокот на Пландемија, тие експлицитно им наредија на лекарите да не вршат обдукција за да не откријат какви последици има болеста Сарс-Ков-2. На луѓето им беше наредено да не земаат други лекови освен парацетамол, што во овој случај предизвикува вирусни инфекции во телото, и со голема претпазливост да чекаат што ќе се случи со нив. Додека чекаа толку многу, луѓето станаа екстремно исцрпени поради галопирачката инфекција и завршија во болниците каде што наместо да се лекуваат од згрутчување на крвта, им беа ставени апарати за дишење. Огромен број луѓе починаа, не поради ковид, туку поради политика. Така, истиот апарат на режимот во Италија шири информации или дезинформации, играјќи со озлогласеното минато на Италијанците и ги нарекува луѓето што протестираат на улиците фашисти.

Во историјата не се случило фашистите да извикуваат, едногласно, зборови и пароли како СЛОБОДА, РАБОТА И МИР, НИЕ СМЕ ПРОТИВ НАРОДНА ДИСКРИМИНАЦИЈА,НЕ ЗА КОВИД ПРОПУСНИЦИТЕ И … Никогаш во историјата не се случило МВР, на чело со министерот, да и нареди на полицијата да застане и да гледа додека неколку т.н. ултрадесничарите (Антифај), момци со електронски нараквици веќе обвинети за правење немири на стадионите, ги уништуваат просториите на синдикатот. Истиот синдикат чиј лидер, наместо да ги штити работничките права, се прегрнува со главниот претставник на неолибералите. Постои слика што ќе остане за идните генерации да учат на училиште за времето кога граѓаните станаа фашисти во Италија, и синдикалните лидери и режимските новинари и банкари демократи и комунисти кои го поделија најмодерниот серум x на сите патриоти, loversубители на духовноста, а пред се на loversубителите на науката. Од друга страна, истата полиција која мирно гледаше како хулиганите го уништуваат имотот, денеска, по наредба на МВР, одеднаш дојде од зад пристанишните работници кои мирно протестираа против дискриминацијата.

Дојдоа одзади и ги испрскаа со солзавец и вода од водени топови. Според италијанскиот устав, постои слобода на демонстрации, говор, мислење и ИЗБОР. Во Италија, две години се кршат основните законски одредби од Уставот и човековите права. Демократијата не функционира во Италија. Во Италија нема слобода на избор. Ние сме во диктатура. Во Италија деновиве на гласање излегоа 25 проценти од граѓаните. Граѓаните немаат време да гласаат. Општо е познато дека во Италија, 47 проценти од граѓаните се функционални неписмени, што би значело дека освен тие 17 проценти од вкупниот број неписмени, останатите кога читаат текст не можат да го разберат неговото значење. Токму овие граѓани слушаат што им се кажува на ТВ, поради што голем дел од нив гласаа за режимот. Како ги добивме овие резултати? Од самиот почеток на пандемијата, неколкумина кои постојано се појавуваат на ТВ и одлучуваат што ќе пишува во весникот со голем банкар на чело кога никој не бирал да биде премиер, намерно ја спроведуваат тактиката на варена жаба со граѓани.

Кога жабата е во тенџере со млака вода и температурата постепено се зголемува, жабата нема да може да искочи надвор. Кога водата е премногу жешка, тој нема да сфати дека е во животна опасност и ќе биде предоцна. Исто така, режимот намерно дава лажни изјави од почетокот на пандемијата. Намерно работеа на заплашување на граѓаните и доведување во состојба на терор. На тој начин, граѓаните станаа послушни и побрзаа да го примат непознатиот експериментален серум во телото, со надеж дека ќе ја избегнат неизбежната смрт. Меѓутоа, бидејќи природата ги направи луѓето различни за да обезбедат подобра шанса за преживување, се случи освен оние што побрзаа да се благословат со непознат серум, 70 проценти од нив не беа решени да го сторат тоа.

Затоа владата донесе одредба за задолжителна вакцинација на медицинскиот персонал. После тоа, генералот украсен со медали отиде наоколу и им понуди на младите луѓе влез во дискотеката и слично, по што младите побрзаа во редови, но за жал истиот генерал и оние што го испратија не пишуваа ниту зборуваа за Камела чија родителите сега се завиткани во црно и други. Долга и тажна приказна, но за волја на Бога, тие се само бројки и статистика! Откако некои вести протекоа во јавноста на некои места и откако властите сфатија дека ќе има малкумина што сакаат да бидат благословени, тие воведоа пасош во салата, на факултетите … за оние кои се вакцинирани, итн. Тие ги принудуваа, уценуваа, заплашуваа италијанските граѓани со тоа што ги лажеа, ги заплашуваа и слично. Во секој случај, италијанската влада, владата избрана од народот, НЕ ГО ПОЧИТУВА НАРОДОТ. Ги принудија граѓаните насилно да потпишат хартија на која пишува дека слободно доброволно прифаќаат да ја вбризгаат експерименталната супстанција во сопственото тело, прифаќајќи ги сите штетни непознати ефекти, а во не ретки случаи и смрт. Ги понижија сопствените граѓани. Од 15 октомври, сите работници можат да пристапат до работното место само ако имаат пропусница исто како и за време на фашизмот и нацизмот. Само оние кои се вакцинирани со супстанција х или кои ја плаќаат државата, како што би рекле Италијанците, пица мафијата, можат да добијат пропусница. Весниците пишуваат дека 85 проценти од граѓаните одговориле на светата граѓанска должност, должноста кон Бога и татковината. Оние функционални неписмени ќе веруваат во оваа бројка. Така, италијанската влада го примени Dividi et impera со голема вештина, подели и владеј. Таа се сврте кон граѓаните кои беа вакцинирани, односно дозволено да бидат силувани, и оние што плаќаат за тампони (QR -кодови), и како што рече министерката Брунета, тие ќе страдаат да им се турка стап се додека им е мозокот, министерот на садистите. Според Демократите, главните партии на власт се, а во Италија нема демократија, нема Устав или нема права. Има луѓе на улица за кои се вели дека се фашисти и дека истите луѓе носат слики од прекрстена свастика и свој премиер со нацртани мустаќи на Хитлер.

Кој лаже сега? Луѓето или пица мафијата?