Мерните станици за квалитет на воздухот од Министерството за животна средина и просторно планирање попладнево покажуваат дека едни од најзагадените градови во Македонија се Кавадарци со измерени 319 mg/m3 и Струмица со 248 mg/m3.

По нив следуваат: Тетово со измерени 132 mg/m3, Кичево со 106 mg/m3, Куманово со 98 mg/m3 и скопската населба Карпош 97mg/m3.

Tv 21