Илјадници луѓе денеска блокираа патишта во Србија, противејќи се на отворањето на рудник за литиум, за кој велат дека може да ја загади животната средина.

Полицијата на неколку места во Белград распореди сили за разбивање демонстрации, но активистите успеале да ги заобиколат на автопатот Ниш-Белград-Загреб, пренесува Хина.

Илјадници луѓе денеска блокираа патишта во Србија, противејќи се на отворањето на рудник за литиум, за кој велат дека може да ја загади животната средина.

 

 

Полицијата на неколку места во Белград распореди сили за разбивање демонстрации, но активистите успеале да ги заобиколат на автопатот Ниш-Белград-Загреб, пренесува Хина.


„Sloboden pecat“