Новиот систем за забава во Дубаи, вграден во такси возилата, е поставен за да им понуди на патниците избор на висококвалитетни функции за начин на живот, вести, забава и е-трговија во движење. Со партнерство со Binari, Hala и заедничко вложување помеѓу Управата за патишта и транспорт на Дубаи (RTA) и Карим, започна опремувањето на такси групата со првите Onboard Entertainment Systems (OES).

Во моментов, 250 возила од возниот парк на RTA имаат целосно интерактивни таблети со 10-инчен екран кои им обезбедуваат на патниците интересна содржина додека се во транзит. Наскоро сите возила ќе имаат Binary OES. – Новата иницијатива е конфигурирана да ги однесе корисниците на такси на интегрирано патување низ нашиот модерен град и да го истражи наративот на неговата збогатена култура – рече Ахмед Бахрозјан, извршен директор на Агенцијата за јавен транспорт, РТА.

Mixed reaction to in-taxi advertising screens

– Бидејќи остануваме посветени на технолошкото подобрување на начинот на движење на луѓето во градот, имаме за цел да го збогатиме патувањето на секој патник, правејќи го уште поудобно и попријатно. Нашето партнерство со Бинари ја следи намерата да го дигитализираме Дубаи и ни овозможува да создадеме вредност за граѓаните и туристите додека транзитираат, прикажувајќи скриени културни скапоцени камења и места во градот, ударни вести, интерактивни игри и неколку интересни сегменти, рече Басил Ховакемијан, извршен директор. на Салата.