Грета Тунберг е една од најголемите измами на глобалните манипулатори. За портпарол избрале мало ретардирано девојче, па така секој што ќе ја нападне испаѓа ужасни луѓе. Тоа е класичен спин и манипулација.
Грете Тунберг има „ракувач“ или можеме да кажеме „тренер“ по име Луиза-Мари Нојбауер, која е член на семејството Ротшилд и која раководи со сите работи на Грета, седи до неа додека таа дава интервјуа, дава инструкции и сл. на.

Во нејзиниот „активизам“, Грета се залага токму за она што го застапуваат глобалните елити, предводени од Клаус Шваб и Светскиот економски форум – нето нула, намалување на јаглеродот, климатски заклучоци, запирање на употребата на авиони итн. Впрочем, Грета дури и одржа говор на тој форум, а имаше и говор во ООН. Па, каков активист е таа што се залага за она за што се залагаат и оние од власта? Тоа не е активизам, таа е очигледно засадено кукавичко јајце.

А токму овие денови во Давос слетуваат стотици приватни авиони на годишниот собир на глобалните манипулатори (истите кои сакаат да ни забранат авионски патувања), имавме можност да го гледаме „апсењето“ на Грета Тунберг на местото на рудникот. во Германија.

За ова врескаа сите мејнстрим медиуми, некои од нив имаа „вонредни вести“ на насловната и драматична слика како специјалците ја носат Грета, наводно, во затвор. Според нивната приказна, таа храбро стоела на чело на огромна група на демонстранти од 6.000 луѓе, кога специјалците насилно ја уапсиле.

Но, како и сè друго за Грета, ова беше измама. Целиот настан бил оркестриран за камерите, таа не била уапсена туку веднаш пуштена веднаш штом биле исклучени камерите. Згора на тоа, немаше ниту протест, медиумите објавија околу 6.000 луѓе, но на видеото се гледаат само полицајци и новинари. Покрај тоа, Грета на видеото се смее и се шегува со полицајците кои чекаат на местото на настанот додека снимателите им даваат знак да одат. Манипулација од најлош вид.

Погледнете го видеото